Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Saturday, 10 April 2010

Birthday cake Aamira

Share
Esok aku planning nk buat besday party utk anak dara aku yg akan genap umurnya ke 14 tahun pd 11 April 2010.... Aku n suami discuss utk jemput 1, 2 family utk hadir memeriahkan majlis hari jadi anak aku nanti... Bab jemput rakan taulan ni, ada sikit fening.. cos takut ada hati2 yg terluka kalau tak dijemput.. tp apakan daya, kalau nk jemput satu DESABUNDOORA memang aku tak termampu menyediakan jumlah mkn yg agak byk.. Kang nampak cam lebih2 lah pulak.... hehehe..

Anyway aku mengharapkan satu majlis yg sederhana tetapi meriah dan disertakan dgn sedikit bacaan doa selamat utk keberkatan majlis... So we all set kan nama2 family yg akan dijemput... Aku juga mintak tetamu yg hadir mengenakan anak2 mereka dgn baju MERAH atau PUTIH... Cadangnya nak ikut warna kaler kumpulan WILDCAT dalam movie The HIGH SCHOOL MUSICAL lah konon... Cerita ni memang menjadi movie feveret anak aku satu ketika dulu... Kalau boleh semua barang2 yg ada nama HSM mesti dia nak.. Cuma aku je malas nak layan sangat.... Koleksi VCD HSM, T-shirt, cekak rambut, key-chain,semua tu dia dah ada...... emmm..dalam pada tak layan pun, sempat gak dia kumpul brg2 tu... Kalau
LAYANNN.... tak taulah macam mana...

Dalam pada tu, aku sibuk gak nak decorate besday cake utk anak aku.... Tak dpt nk bayangkan, mcmanalah bentuk dekorasi kek tu nanti... Ermmmmmm..... Risau jugak kalau2 kek tu nanti tak cntik ....... Yang penting, kek tu nanti mesti ada gambar pelakon2 HSM...

So aku pun sibuk lah mengadun kek, bakar...pastu tunggu kek tu sejuk.. Dalam pada tu, buat icing nya menggunakan mixer kesayangan aku...(Apa lg, mixer brand KENWOOD la..heheh).

Lebih kurang 1 jam jugak aku nak decorate kek tu DANNNNN.........

INILAH HASILNYA.......


Inilah hasil kek yang dah siap.......ok tak???

Di belakang tabir, di sebalik pembikinan kek.......




,

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog