Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Sunday, 12 September 2010

Open House Sana Sini... Part 1

Share
Raya ke 2
Selepas selesai Gathering dengan pelajar2 Malaysia, di dewan peperiksaan La Trobe University, kami pun sibuk memenuhi beberapa undangan hari raya di rumah kenkawan di kawasan persekitaran... Ye lah kan... namapun hari raya... So amalan kunjung mengunjung ni tetap di adakan walaupun berada di bumi Melbourne. Dan... melalui pengalaman aku, rasanya raya kat Melben nampak lagi meriah kalau nak dibandingkan dgn raya di Malaysia.... Agaknya bila memasing berada jauh dari kaum keluarga di Malaysia, sahabat handai di sini dianggap seperti keluarga sendiri. Kat bawah ni antara rumah yang sempat kami kunjungi pada hari raya ke 2..
~Owner zam zam restaurant,
open hse di rmh adik dia kt Broadmeadow~

~rmh jai/mimi, sambil melwt bb melben, dunne st, Kingsbury~

~rmh azhar/syidah, charlton Crescent, Reservoir~
~Tuan rumah yg sentiasa ceria~

~Syed Aznil/Nanie, Reservoir~

~Faridah/Hairul, Glen Crescent, Bundoora~

Kami sampai rumah jam 11.45 malam... Memang teramat penat dan letih. Itupun, ada 2 rumah yang terpaksa kami skip. Tak dapat nak pegi lagi dah sebab dah lewat malam... Sori ye Asra/Wadi dan Syafiq/Rami... Emmm aku masih mengharap yang adanya jemputan dari diorg ni utk kali kedua, di lain masa...Itupun kalau ada lah kan...


Sampai kat rumah, sempat lagi aku buat kek tempahan utk besday hannah esok... ... mmg penat giler2 ni...~


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog