Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Thursday, 7 October 2010

Fruit Picking @ Melben (2009)

Share
Antara tempat-tempat yang kami pergi for fruit picking pada tahun 2009:

Raspberries (Kinglake)

Pada 11 April 2009, kami pergi petik raspberry di ladang yang terletak di kawasan Kinglake. Perjalanan ambil masa 45 minit-1 jam dari rumah kami. Biasanya ladang ni dibuka untuk orang awam pada musim luruh.



Apple

Pada 18 April 2009 pula kami berombongan memetik epal. Tempatnya aku dah tak ingat..hehehe.. Yang penting kami memang rasa teruja sebab buat pertama kalinya memetik epal ni dan boleh juga makan sebaik saja dipetik.. Memang rangup sesangat... Epalnya pulak..mak aaiiii!!!
~pink lady apple~





~ahli rombongan apple picking~

Cherries (13/12/2009)~Dandenong Ranges
Biasanya orang oz ni tertunggu-tunggu musim memetik cherry ni. Dibuka hanya pada musim panas saja. Rasanya memang sangat sedap. Boleh makan seberapa banyak kat dalam ladang tu. Bagi yang nak bawak balik, bayaran dikenakan $10 untuk 1 kg. So, makan yang free tu puas2 dulu, baru pikir untuk bawak balik..hehehe.









0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog