Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Friday, 1 October 2010

Kek Kukus

Share

Takde apa yang lebih menyeronokkan, bila first time kita buat sesuatu tu dan ianya menjadi.... Baru-baru ni buat julung-julung kalinya aku mencuba buat kek kukus buah-buahan. Seronoookkkk sesangat, sebab kek kukus aku tu menjadi... Memang teramat bangga lagi bila kek kukus aku nampak cantikkkk je.... hahahha..ni dah kira terlebih2 perasan ni kan... Sebenarnya, aku buat kek ni, kebetulan ada kawan nak datang berhari raya rumah aku hari tu.... So, kalau makan beramai-ramai baru rasa macam sedap je.. Kalau makan kami anak beranak je, kek yang sedap pun takde maknanya.. Jenuh nak mengabiskan kek tu nanti... Lagi satu, salah satu sebab aku nak cuba buat kek kukus ni adalah untuk menyahut cabaran suami aku... Suami aku sebenarnya tak minat sangat nak makan kek.. Jadinya kan, setiap kali aku buat kek yang pelik-pelik (cheese cake @ carrot cake), dia tak pernah nak rasa.. Alasannya senang je, dia suka kek kukus dan butter cake je. Kebetulan, bila aku baca kat blog mat gebu ni, ada pulak resepi kek kukus tu.. Jadi aku buat lah.. Emmm nasib baik suami aku makan..Kalau takkkkkk.... memang lahhhh.... kannn...

Oh ya..lupa nak bagitau. Kalau ada sesape yang berkenan dan ada niat nak buat kek kukus ni, boleh la melawat blog ni (klik di sini)... Sebab aku pun ikut sebijik-bijik dari resepi tuan empunya badan.... Aku rasa, memang tak rugi kalau ada sesape yang nak mencubanya.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog