Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Thursday, 14 October 2010

Mushroom soup

Share
Pagi tadi aku breakfast mushroom soup dengan garlic bread. Sesekali bersarapan ala-ala barat gitu... hahahha... Sebenarnya, mushroom soup ni kita selalu je makan kat Pizza hut kan?... Hari ni pulak..tetiba je nak buat menu ni. Ini pun salah satu kegemaran anak-anak aku. Tapi kalau buat sesekali tu, ok la..kalau dah selalu sangat buat, memang diorg tak boleh nak jalan sangat dangan makanan ni. Almaklum lahhh, tekak orang Mesia kan....hehehe..
Banyak resepi mushroom soup ni, kalau nak buat cara aku ni.. boleh jugak. Aku pun ambik kat blog sorang kawan.
(Blog julieluvneezam.blogspot.com).

Bahan-bahan dan cara-cara: 2 cawan susu segar, 1 1/2 cawan air, sedikit garam, sedikit black pepper dan white pepper, 1 kiub pati ayam dan 4-5 biji cendawan butang segar (nak lebih cendawan pun boleh). Masak semuanya di atas api sederhana. Kacau sentiasa. Bila dah mendidih, masukkan 3-4 sudu tepung gandum. Kacau lagi dan bila dah cukup pekat boleh lah diangkat untuk dimakan bersama dengan roti bawang putih ataupun bahasa omputehnya garlic bread. Senang je kan?Dannnnn....

KeeeeTIINGGGGG!!!!
Inilah rupa mushroom soup aku.... Sila-sila ye....jangan malu-malu...





p/s: Emmmmm dok pikir pikir.... Nak masak ape ek tengahari ni?????

Aku Tengah layan citer "Epilog Syurga Cinta"..... Bestttt jugaaakkkk citer ni....





0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog