Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Tuesday, 2 November 2010

BIAR MENYESAL BELI.......

Share
Dah lama sungguh aku tak update blog aku ni...Memang lah kan..kalau dah lama berhenti, susah nak mulakan balik. Korang jgn terkejut dengan tajuk blog aku ni.. Heheheh saje je bagi kelainan. Sebenarnya ada kisah disebaliknya. Ianya adalah MOTTO, bagi kami (org pompuan) yang berada di bumi Melbourne ni. Motto keramat ni, kawan aku yang bagi., dulu dia pun dok kat melben gak, now dah balik Malaysia sebab suaminya dah habis belajar di sini. Dan motto yang dia tinggalkan masih valid dan boleh diguna pakai utk setakat hari ni.
Bagi kebanyakan orang-orang pompuan ni, xde yang lebih penting daripada tu selain dari ..............................................





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





..























apa lagi..SHOPPING laaaaaa jawapannya... Apapun, semuanya kena ikut kemampuan yang ada lah... Tak boleh lebih-lebih okay!!!!....









Pernah tak korang terfikir.. Kekadang bila kita berkenan kat sesuatu tu, kita akan cakap kat dalam hati kita... Takpelah..lain kali je lah beli. Tapi bila kita betul-betul nak pegi beli, benda yang kita nak tu dah habis stock. Mesti frust kan. Mulalah hati kita bercakap untuk pujuk diri sendiri "Takpelah, dah takde rezeki, nak buat camner" atau pun kekadang keluar ayat ... "Menyesalnya tak beliiii...." Kadang-kadang tu, bila dah terbeli barang yang kita nak, tup2 sampai rumah rasa tak berkenan pulak. Tapi disebabkan dah beli, kita pun pujuk lah hati... "nak buat camner, dah beli pun"... So...kat sini lah bermulanya motto yang kawan aku cipta ni...Haaaa....inilah mottonye....

"BIAR MENYESAL BELI, JANGAN MENYESAL TAK BELI"

Tapikan, melalui pengalaman aku lah kan, menyesal sebab dah beli taklah teruk sangat kalau nak dibandingkan dengan menyesal tak beli...Parahnya berhari-hari tau.....






Camner? ok tak?.....kalau berani, korang boleh sambung warisan utk ikut motto kitorang ni ye...








Kesimpulannya, kalau korang berkenan kat sesuatu barang tu, just beli sebelum menyesal tak beli...hahahha.... ni baik punya racun okayyy!!!






Baru-baru ni aku dan suami bawak kawan pergi ke butik COACH. Aku memang dah lama berangan nak pergi butik tu. Apa lagi, ada peluang aku pun ikut sekaki lah kan.. Harga barangan COACH ni, kalau kat Malaysia memang cecah ribu-ribu punya dan memang tak pernah termasuk dalam kamus untuk beli malah tak terfikir pun nk jejak kaki kat butik tu.






Dipendekkan cerita, selepas 2 jam dok kat situ, aku dan 2 orang kawan pun "terbelilah" handbag COACH yang menjadi idaman aku tu... Memang aku rasa tak menyesal sebab ikut. Lagipun kalau beli guna duit $(AUD) tak lah nampak besar sangat kalau nak dibandingkan dengan harga RM di Malaysia. Jadinya, harga handbag tu tak boleh convert pada duit RM, sebab kalau convert, sah sah suami aku taknak beli punya...Korang nak tahu tak? Selepas kami keluar je dari butik tu, suami aku pulak yang buat motto sendiri... "Biar menyesal tak bawak aku daripada menyesal bawak". Emmm whatever laa...yang penting aku memang tersenyum sampai pagi esoknya sebab dapat 2 handbag.... Tq bang, nanti len kali kita pergi lagi ek.....

~Inilah rupa bag yang isi handbag COACH aku~
Tak payah lah aku tunjukkan rupa paras dan bentuk fizikal handbag aku yang tak seberapa tu ye....

Kesian, terima kasih....













2 comments:

neezam said...

haaa, bagusla, si julie dah tinggalkan 'buah tangan' dia kat orang2 melbourne hahaha...

ni, laki dia plak nak bagi motto baru...

DAH BELI JANGAN MENYESAL! hahahaha...
nway, motto abg ashraf tu saya tak buleh nak pakai, sebab mana saja saya pi seeeeeeboleh2 bini saya nak ikut, hehehe

JUMEE ZAILA AHMAD said...

Besar jasa Julie tu neezammm.....
Macamana abg ashraf tak bawak..belum start kete lagi akak dh masuk dalam kete, so kena jugak bawak....hahhaha....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog