Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Saturday, 25 December 2010

CHRITSMAS @ Brighton Beach

Share

Seperti biasa, bila tiba krismas di Aussie ni, semua kenderaan awam pada hari ni adalah percuma. Jadinya, ramai yang ambil kesempatan untuk membawa family keluar jenjalan. ada yang pergi ke tempat yg paling jauh, yg boleh dibawa oleh train..maklumlahhh...freee... Aku pada mulanya malas nak keluar tapi mengenangkan anak2 yang cuti sekolah ni tak ke mana-mana, so gagahkan jugak untuk bawak diorang keluar. Kalau ikut anak-anak aku, diorang ni lebih suka dok terperap kat rumah dgn notebook memasing. Nampak sangat yang aku sebenarnya ketar kepala nak berjalan..heheheh.... Kebetulan pulak kawan aku ajak pergi pusing2 city n sambil makan-makan kat Brighton Beach.. kena bawak bekal memasing lah kan... Sebenarnya, kalau ikutkan aku, 10 kali dtg kat brighton beach ni pun aku sanggup.. Sebabnya aku memang admire dan suka sangat pada rumah2 kecil yang berwarna-warni ni. Salah satu tarikan kepada pelancong utk datang ke sini. Ada yang namakan rumah-rumah kecil ni "bathing room" dan ada yang panggil "changing room"..tak pulak aku selidik apa fungsi sebenar rumah2 comel ni.. Tak kisahlah..yang penting ianya menarik perhatian buat sesiapa saja yg berkunjung ke sini...

~nama rumah ni "bathing box"~
~rumah comel yang ada "tuan" ke semuanya~
~happy family~

~hepi~

~aku, dr.noriah & gee bersama anak dara masing2~
~kanak2 je yang mandi~



Destinasi seterusnya ialah pusing-pusing city naik tram. Then kami singgah makan kat Restoran LAzAT sebelum balik dengan keretapi terus ke Thomastown train station.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog