Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Friday, 14 January 2011

~TALAM LABU~

Share



Aku tengah bersemangat nak publish resepi ni. Kalau ada sesape yang teringin nak makan kuih ni,boleh ikut resepi kat bawah ni ye....


RESEPI TALAM LABU

Lapisan Bawah:


100 gram labu

50 gram gula halus

300 ml santan

65 gram tepung beras
1 camca teh tepung gandum
sedikit garam dan pewarna kuning


Lapisan Atas

200 ml santan

20 gram tepung jagung

2 sudu besar tepung beras

1/2 sudu kecil garam


Cara:

1. panaskan kukus, lensa loyang dengan minyak atau mentega

2. Satukan lapisan bawah, tapis dan masukkan labu yang telah dilecek tadi.

3. Tuang dalam loyang, tutup dengan foil aluminium, kukus selama 15 minit

4. Bancuh bahan atas, tapis dan tuang ke atas bahagian bawah.

5. Kukus lagi 20 minit atau sehingga masak.





0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog