Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Tuesday, 4 January 2011

Trip to Gold Coast Day 8&9-2010

Share
8 & 9 Januari 2010

Hari ke 4 di Gold Coast, kami pergi ke Movie world untuk kali ke 2.. Lagipun, kami beli tiket 'unlimited pass', jadinya boleh masuk berapa kali pun kat mana-mana park ni selama 6 bulan. Yang pastinya dalam tempoh 6 bulan ni, kami tak akan datang punya. Jadinya, hari ni kami masuk lagi lah untuk kali ke 2. Kat tempat ni banyak sangat pertunjukan, dan ada antaranya kami terlepas dan ter'miss' pada hari pertama ke sini. Jadinya, kami masuk ke beberapa tempat yang kami miss tu....Kami pastikan takde tempat yang tertinggal pun. Disebabkan banyak masa pada hari, maka kami tengok aksi pertunjukkan "Stunt Driver" tu 2 kali.... nanti aku upload video aksi2 stunt driver tu ek... Memang best.. pelakon2 stunt tu memang pro... Awal-awal lagi kami dah beratur untuk masuk...Memang panjang betul queue...berpeluh lah jugak utk dapatkan tmpat tgk show tu.....

~kt depan pintu masuk~
~siap baju 'Stunt Driver' tu~
~show 'Stunt Driver'~
~dgn pelakon-palakon aksi stunt~
~bug bunny n tweety~
~show time!~
~batman return~

Pada sebelah petangnya, kami bergegas pula ke "DreamWorld". Dapat masuk sekejap pun kira ok lah kan....Orang kata, jangan tak pergi, kan.. sebab dah kebetulan sampai di Gold Coast..
Seterusnya, kami bergegas ke Surfer Paradise untuk ke Hard Rock Cafe. Ye lah kan, memasing tak nak lepaskan peluang untuk beli baju yang ada lambang Hard rock tu.. Aku ikut aje lah, asalkan aku dapat tumpang sekaki...hehehe....
Malam tu jugak, kami tinggalkan bumi Gold Coast untuk meneruskan perjalanan. Kami tiba di tempat penginapan lebih kurang jam 11 malam...Kami bermalam di Old Kent Road Apartment yang terletak di Ulmarra, New South Wales...Lepak habis, tidur sampai tak ingat dunia.

Sebelah paginye, sebelum meneruskan perjalanan, kami sempat jugak posing2 kat depan apartment penginapan kitorang tu...



~sempat pose kat depan apartment penginapan kami~

Kami teruskan lagi perjalanan dan bermalam di bandar Sydney. Sebenarnya aku pun dah tak ingat apa nama motel tu.. Takpelah kan, yang penting ianya bertempat di Sydney...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog