Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Saturday, 12 March 2011

Plum from my backyard!...

Share

Salam buat semua pembaca blog... Dah lama nak masukkan entry ni..asyik terbengkalai je.. bukan ape..kekurangan idea nak goreng kat blog ni..Kalau setakat nak goreng ikan, memang senang..Tapi nk goreng bahan kat blog ni, memang sentiasa ketandusan. Asal aku bukak je blogger ni, terus hilang apa yang aku nk tulis. Padahal, bila aku x bukak, macam-macam yang terlintas kat kepala hotak aku ni..Hehehe... Ni pulak entry yang sepatutnya dah lama aku masukkan tapi baru hari ni aku ada kekuatannya. Tengok gambar je korang semua dah tahu ni buah ape kan.. Tapi kena ambik kira jugak lah, aku ni blogger yg baru setahun jagung.. Jadinya, masih banyak ilmu yang perlu dipelajari ye tak...

Tak pelah... Ni aku nak tunjukkan gambar2 buah plum kat pokok belakang rumah aku di Melben ni. Pokok ni meriah berbuah masa summer baru2 ni. Berbanding dengan tahun sebelumnya, buah plum kali ni, lambat jugak habisnya. Pulak tu, kemain lebat berbuah... Sehingga hujung Februari hari tu baru lah betul2 habis. Memang puas betul makan... Sampaikan tak termakan pun ada jugak hehehe... jom layan gambar2 ni untuk tatapan kenkwan di bumi Malaysia...











2 comments:

nuwairani ismail said...

assalamualaikum kak...salam ziarah...sy follow blog akak ye...subhanallah....segar2 buah plum tu.kalau petik, boleh makan terus.kalau yg dh diimport ke malaysia ni mesti dh salut lilin la, bahn kimia la sbb nk suruh tahan...bestnya akak...

JUMEE ZAILA AHMAD said...

salam pkenalan utk nuwairani jugak...yup..memang fresh from my backyard...hehehe... kebetulan pulak ada pokok plum ni kat belakang rumah dan buahnya memang sangat manis. satu pengalaman yg berharga...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog