Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Thursday, 25 August 2011

Garlic Bread & Mushroom Soup

Share

Alhamdulillah, selesai sudah kami di bumi Melbourne bersahur untuk puasa hari yang ke 25. Dalam pada aku tunggu biskut suji aku sejuk, sempat jugak aku masakkan sausages, mushroom soup dan bakar garlic bread (beli ready made kat pasaraya). Sebelum kejutkan diorg jam 4.50 pg untuk bersahur, cepat2 aku snap picture dulu..hehehe. Kelam kabut jugak sebab waktu imsak hari ni pukul 5.25 am. takut pulak diorg terkejar-kejar dan kelam kabut dok kunyah makanan. Sambil-sambil tu aku isi jugak perut aku.. Suap sausage kat dlm mulut...kunyah, kunyah,...telannn..... Pastu aku akan pergi bilik mira...bangun..bangun..bangun... Pergi pulak bilik irfan..Bangun dikkkkk!!! Nasib baik semua dah besar, so takde masalah liat nk bangun. maka tamatlah sessi bersahur pada hari ini... Aku nak solat dulu dan lepas tu nak qada tidur sampai kul 11 pagi...Tak pernah miss sepanjang puasa ni bangun kul 10-11 pagi.. kadang-kadang, suami aku hantar anak g sekolah pun aku tak sedar.. Lepas tu suami aku terus pergi uni dia. bila bangun je, tinggal aku sorang je kat rumah...Alahaiii..bahagianya hiduppp..hehehe...(bahagia lah sangat, bila bangun lambat, kepala pun dah jadi berpusing-pusing dah)....Ada aku kisahh????

Psssttt...tadikan..sempat jugak aku bancuh satu adunan biskut baru..tengok kat blog rakan blogger....macam best je cara diorg ayat pasal biskut ni...Memang sedap pun biskut tu...tapi nantilah aku snap gambarnye siang nanti..apa-apapun, aku nk tido ddulu..Nanti aku post gambar kat FB..kalau sempat aku post resepi kat blog ni ye.Tungguu.!!!!!


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog