Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Wednesday, 28 September 2011

Hari-hari yang sangat sibuk dan memenatkan

Share

Assalamualaikum....
Sengaja aku letak gambar bunga ni sebagai penyejuk mata. Minggu ni memang minggu yang betul2 sibuk.
Bukan citer lawak ni.. Seriusss punya sibuk!!!!... Aku kini tgh mmbilang hari untuk menjejakkan kaki di bumi Malaysia. Ini bermakna, bumi Melbourne bakal aku tinggalkan dalam beberapa hari lagi... Macam2 perasaan berada di fikiran aku skrg ni... Tapi buat masa sekarang ni, aku lbh tumpukan perhatian pada urusan mem'packing' barang ke dalam kotak2. Adoiyaii..memang giler2 penat ni. Maklumlah, bukan nak pindah luar negeri ni, tapi pindah luar negara tau!..malah boleh juga kita katakan nak pindah dari benua Australia ke benua Asia..Wahhh!!!! pandai je aku ni provoke.

Memang seminggu dua ni aku sibuk kemas barang. Bukannya aku tak plan nk kemas awal..Tapi, tau2 jelah..nak kemas baju dulu?? Macamana pulak..masih ada baju lagi nk dipakai. Nak kemas dapur? Kang tak berasap pulak... Nak kemas depan?? Hishhh.. takleh...kotak2 pulak mengganggu.. Habis??? mana satu nak mulakan dulu. Kalau dok pikir macam tu, satu keje pun tak jadikan... Itupun aku dah berdikit-dikit mengemas ni sebelum bulan puasa lagi. Jadinya, takdelah kelam kabut sangat. Kalau tak..lagi pengsan aku dibuatnye. Tak kiralah, bila masa kita nak bertolak balik pun, proses kemas mengemas ni tetap jugak lebih efisien bila last minit kan... Rasanya, bagi sesape yang ada pengalaman mcm ni, akan bersetuju dgn pendapat aku.

Disamping tu, aku amat bersyukur, kerana Allah utuskan kawan-kawan yang aku anggap sebagai adik-adik yang sudi menghulurkan bantuan tak kira masa dn ketika. Aku amat terharu dgn bantuan yang mereka berikan. Cuma tulah kan, kadang-kadang rasa bersalah je nak ganggu diorang ni. Maklumlah diorang ni ada komitmen terhadap pelajaran masing-masing.

Two days to go.. Alamak, dah rasa cepat pulak masa berlalu. dah rase terkejar2 je pulak. Insyallah, esok(khamis) barang2 aku akan dihantar untuk shipping. Dah clear barang dalam rumah, barulah boleh bersihkan rumah tu pulak. Ahhhhhh, aku dah dapat bayangkan kepenatannya esok. Selama 2 minggu ni jugak, resepi aku adalah kotak..kotak..kotak... Dah nak muntah dah bila tgk kotak2 tu... Pergelangan tangan aku ni pun dah terasa sakit2 dah pun dek kerana urusan kemas mengemas ni... Suami aku??? Emmm..sampai saat ni masih bizi menyiapkan tesis dia. Kesian pulak tgk dia, dah macam tak terurus je.. (Biasalah kan, aku dulu pun ada pengalaman camtu...hehehe).. Apa yg ada kat kepala dia hanya nak cepat siapkan writing...(dah siap dah pun, cuma nak kemaskinikan sikit je lagi).
Ya Allah ya Tuhanku, Engkau permudahkan bagi suami ku untuk menyelesaikan urusan pembelajarannya. Sesungguhnya, hanya engkau yang maha agung dan maha bijaksana. Semoga segalanya dipermudahkan. Buat suami aku tersayang... Go..go..go!!!!.. bak kata org korea... Fighting!!!!... Aku tak blh nk celoteh panjang..Dah penat sangat ni.. Nak tidur, esok ada banyak kerja lagi yang menanti... Nak rehat dulu....


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog