Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Tuesday, 13 September 2011

Kek Mentega

Share


Selamat malam semua. Sebelum melabuhkan tirai pada malam ni, aku nk masukkan dulu entry untuk buat kek mentega. Memang senang je buat kek ni. Pekam mata pun boleh buat kot. Ni pun aku suruh anak dara aku je yg bancuh kek ni. Atas permintaan si adik yang nak makan butter cake ni.


Butter Cake

sumber: Sue


Bahan-bahan:
7 oz sugar
7 oz flour + 2 teaspoon baking powder ***
*** boleh ganti dengan self raising flour
7 oz butter
2 teaspoon vanila essen
1/4 cup fresh milk
4 eggs

Cara-cara:
1. Pukul butter dan gula hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu, dan esen vanila.
3. Masukkan tepung berselangseli dengan susu.
4. Bakar pada suhu 160C-170C selama lbh kurang 45 minit- 1 jam atau sehingga kek
masak.

Senang je kan... Bagi sesape yg jarang2 dan takut nak buat kek pada peringkat permulaan macam aku ni..boleh lah start buat kek ni dulu..konpem jadi...insyallah...

ok, dah ngantuk..ngam ngam kul 12 tgh malam..detik 12 malam, nak tido dulu bye....






0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog