Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Sunday, 18 March 2012

Cake 4 Me!

Share
Assalamualaikum.....
Emmmm...apa nak cakap ek... Aku buat kek ni selepas 2 hari besday aku. Biase la...xde sape nak buatkan kek untuk aku masa jadi besday girl..So, buat sendiri la kan...hahaha.. Yang sebenarnya, aku saje je nak test oven aku ni. Belum pandai nak godak-godak function nya. Jadinya, aku ambik kesempatan buat kek devil's food choc ni. Buat pun kecik je, sebab kes tak puas hati bila buat 2 minggu sblm tu kek tak berapa nak comei je hasilnya (macam tak naik sgt dan tak berapa gebu).. Kebetulan tak sibuk sangat kat sekolah, so, kuranglah penatnya bila sampai kat rumah. Selalunya, bila dah balik dari sekolah tu, penat giler. lepak habis.

Hari ni, memang berpuas hati dengan hasil kek tu walaupun letak ganache nya senget benget, tapi kira oraitlah kan... Lepas tu, suka2 je letak tulisan "happy birthday", kononnya sempena hari jadi aku la...sendiri buat kek, sendiri wish...Boleh gitu???? Hikhikhik.......



Ada sesape nak resepi kek ulang tayang ni tak? Sila klik sini untuk resepinya ye...Thanks kak nor dari secubit garam kerana sudi share resepi..p/s: ni kiranya mode malas nak salin resepinya...heheheh

Kepada sesapa yang ada kesempatan, sila lah cuba resepi kek ni. Bagi peminat kek coklat, ramai yang kata kek ni sedap. Aku ni memang tak suka kek coklat, suka buat je.

Ok, jumpa lagi ye...



Friday, 16 March 2012

Jalan-jalan @ Mahkota Parade, Melaka

Share
Assalamualaikum..... Emmmm pejam celik, pejam celik, cuti sekolah seminggu ni dah berada di penghujungnya. Kesian pulak kat anak2 aku yang tak dapat jalan ke mana-mana. Ye lah kan..yang bujangnya, ada rugby pada sabtu dan ahad. Isnin-Rabu pulak ada kelas tambahan di sekolah sampai petang. Anak dara aku pulak yang sibuk ajak jenjalan. Dah bosan terperap kat rumah ni. Yelah kan, nak tunggu si abahnya pulak, hari sabtu ahad je baru balik. Alahai..kesiannya anak omak!!!!...Kalau anak-anak yang umurnya 4, 5 tahun, boleh la aku bawak pergi taman permainan main buaian dan gelongsor. Kanak-kanak kecik kalau dah bawak pergi park macamtu memang senyap la diorang kan. Tapi, kalau dah umur 14, 16 tahun, memang tak pandangnya taman-taman tu kan. Sakit kepala aku dok pikir nak bawak diorang pergi mana. Nak pergi ke Genting Highland, jauhla pulak aku nak drive. Setelah bermesyuarat aku tiga beranak, kami ambik keputusan untuk Mahkota Parade je. Yela kan..anak dah remaja kan.. Kena lah bawak ke tempat yang sesuai dengan umur diorng tu kan. Jom layan aktiviti anak-anak di MP tu.

Bowling Time!!!!!!
Dah lama anak-anak berhajat nak pergi main bowling. Semasa di Melbourne dulu pun, anak-anak pergi dengan kenkawan sekolah diorang je.


Tengoklah muka diorang..hepi semacam je..maklumlah, bola banyak masuk longkang..Ahaksss!!

Archery
Selesai melayan anak-anak bermain bowling. Test power kat tempat memanah pulak.



Menjamu Selera @Sushi King!!

Sempat bawak ke tempat makanan feberet anak dara aku.

Inilah dia model restoran "Sushi King"...hehehe...


Walaupun agak penat, tapi aku tetap berpuas hati bila dapat menggembirakan hati anak-anak. Ahhhhhhh.....2 hari lagi sekolah dak nak bukak....Dah start keje balik....

Thursday, 1 March 2012

Happy Birthday to me!!!

Share
Alhamdulillah..1.3.2012...Tarikh bermakna untuk aku..Aku amat bersyukur ke hadrat Illahi kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di bumi ciptaanNya ini. Hari ni bertambah lagi umur aku ke angka baru...iaitu ke 38.... Yang menjadi kan aku berada di penghujung 30an... 2 years more to go.... ke angka baru.... Tapi itu semua bukan ukurannya. Yang penting hidup mesti ceria selalu kan..kan..kan...Semoga dengan pertambahan umur ini menjadikan kita lebih matang dan berusaha untuk menambahkan amalan sebagai bekalan di dunia dan akhirat. Ya Allah Ya Tuhankan... Permudahan segala urusanku, kurniakanlah aku kesihatan dan kesejahteraan hidup, murahkan rezeki ku, panjangkan umur dan teguhkan imanku....Aminnn....

Today is my 38th birthday, and I guess it’s time for a bit of reflection. 38 is definitely in the “late thirties” category, yet I don’t feel that old at all. I feel as though I’m in my late twenties, maybe.

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog