Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Sunday, 18 March 2012

Cake 4 Me!

Share
Assalamualaikum.....
Emmmm...apa nak cakap ek... Aku buat kek ni selepas 2 hari besday aku. Biase la...xde sape nak buatkan kek untuk aku masa jadi besday girl..So, buat sendiri la kan...hahaha.. Yang sebenarnya, aku saje je nak test oven aku ni. Belum pandai nak godak-godak function nya. Jadinya, aku ambik kesempatan buat kek devil's food choc ni. Buat pun kecik je, sebab kes tak puas hati bila buat 2 minggu sblm tu kek tak berapa nak comei je hasilnya (macam tak naik sgt dan tak berapa gebu).. Kebetulan tak sibuk sangat kat sekolah, so, kuranglah penatnya bila sampai kat rumah. Selalunya, bila dah balik dari sekolah tu, penat giler. lepak habis.

Hari ni, memang berpuas hati dengan hasil kek tu walaupun letak ganache nya senget benget, tapi kira oraitlah kan... Lepas tu, suka2 je letak tulisan "happy birthday", kononnya sempena hari jadi aku la...sendiri buat kek, sendiri wish...Boleh gitu???? Hikhikhik.......



Ada sesape nak resepi kek ulang tayang ni tak? Sila klik sini untuk resepinya ye...Thanks kak nor dari secubit garam kerana sudi share resepi..p/s: ni kiranya mode malas nak salin resepinya...heheheh

Kepada sesapa yang ada kesempatan, sila lah cuba resepi kek ni. Bagi peminat kek coklat, ramai yang kata kek ni sedap. Aku ni memang tak suka kek coklat, suka buat je.

Ok, jumpa lagi ye...



1 comments:

Amie said...

Assalamualaikum Jumee,
salam kenal, follow sini ye

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog