Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Monday, 18 August 2014

Vitamin Shaklee: Bahaya TOKSIN Dalam Badan

Share

Bahaya TOKSIN Dalam Badan

Adakah anda tahu apa itu toksin?
Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran. Antara pencemarannya adalah Pencemaran Makanan. Pencemaran makanan ini berpunca dari penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian. Kesihatan tubuh anda akan menjadi lebih parah, apabila anda mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya. Ia merupakan punca utama terjadinya toksin di dalam badan. 
Pelbagai masalah kesihatan akan timbul akibat daripada pengumpulan toksin di dalam badan. Antaranya, tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Di dapati, kebanyakkan kes penyakit yang dirujuk, hampir 90% adalah berpunca daripada toksin badan.

Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa buangan, mukus, namun, toksin telah menghalang fungsi tersebut. Toksin yang berada di dalam saluran darah akan dibawa ke pelbagai organ dan boleh merosakkannya.


Kesan Mudarat Toksin Kepada Tubuh

Hakikatnya, pengambilan makanan yang terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain turut jadi penyumbang.

Jika badan terlalu berasid serta berlakunya proses penapaian di dalam usus, ia akan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan anda. Toksin tersebut akan 

di serap dan melekat di dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai 
masalah kesihatan atau penyakit.


Antara penyakit yang kesan dari tindakbalas toksin di dalam darah, adalah seperti

1. Penyakit Kulit
Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat dan lain-lain

2. Tumor
Tumor berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di dalam tisu badan.

3. Demam
Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme menjadi semakin cepat. Akibatnya, badan menjadi demam.

4. Penyakit Jantung dan Tekanan Darah Tinggi
Toksin yang melekat di dalam darah, akan menjejaskan kelancaran peredaran darah. Ini menyebabkan jantung terpaksa bekerja dengan lebih kuat, bagi melancarkan peredaran darah yang melalui saluran yang tersumbat akibat toksin. Ini menyebabkan berlakunya pembesaran jantung, sementara tekanan ke atas saluran darah yang tersumbat mengakibatkan tekanan darah tinggi.

Di samping itu, buah pinggang dan sistem endokrin berusaha untuk 

membersihkan toksin, dengan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebabkan terjadinya tekanan darah tinggi. 

Oleh sebab itu, langkah awal bagi menyingkirkan toksin dari dalam badan yang boleh menyebabkan masalah kesihatan dan timbulnya penyakit yang bahaya, adalah dengan mengambil ubat sahaja.

Jika kita lihat, fenomena di pasaran sekarang, pelbagai jenis detox yang boleh di pilih. Ada yang lebih suka untuk mengambil detox yang jenis diguna di luaran. Malahan, ada yang mengambil supplemen, bagi menyingkirkan toksin dari dari dalam badan.

Set Shaklee Super Detox turut menawarkan supplemen untuk membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.


Antara supplemen untuk Set Shaklee Super Detox adalah:
1. Alfalfa Complex
2. DTX Complex
3. Garlic
4. HerbLaxKebaikan yang terdapat di dalam Set Shaklee Super Detox adalah seperti :

  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada badan
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati
  • Meningkatkan seri wajah
  • Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan tubuh0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog