Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Wednesday, 5 May 2010

Autumn In BRIGHT...... Here We Come!!!

Share
Pada 30 April-2 Mei 2010 baru ni we all beramai-ramai berombongan ke Bright.... Rombongan ke Bright ni adalah anjuran MSA La Trobe Uni yang diketuai oleh cik Ummi Salwa merangkap Cik Presiden MSALTU...Tempat yang namanya BRIGHT ni terkenal bila tiba musim luruh setiap thn.. Sebab ape ek? Sebabnya time tu lah..semua daun pokok bertukar kaler jadi warna-warni. Cantik sangat. Memang terpegun dgn ciptaan Illahi ni... Amazing!!!..Itulah yg boleh aku katakan... Scenery nampak cantik, menarik dan tertarik.. Sebab tu, bila tiba je musim luruh, Bright akan jadi tumpuan semua orang.

30 April 2010 (Day 1)
Perjalanan ke sana mengambil masa lbh kurang 4 jam... Aku konvoi dgn family Salawati.. yang lain-lainnya..pergi ke sana sendiri2 je. Lebih kurang kul 4 ptg kami bertolak dr rumah aku dan sampai lebih kurang jam 9 mlm... Ermmmmm.... penat tak terkata.... Kitorg semua menginap di Mountain View Holiday Retreat. Our accomodation includes 8 rooms (6 rooms of 8 beds plus 2 rooms of 2 beds).

1 Mei 2010
Hari kedua di Bright... 6.30 pg aku dah turun ke dapur utk siapkan breakfast utk semua peserta trip, dgn dibantu oleh ahli rombongan. Biasalah, aku ditugaskan menjadi ketua 'Chef' bagi trip kali ni. Menu breakfast hari ni ialah bihun goreng pelbagai versi...(sebab masak byk trip so jd lah mcm2 rase..heheh). Tapi semua tu bukan aku yg buat sorang2.. Semua org turun ke dapur bekerjasama dan agihkan tugas mengikut kepakaran masing2. Ada yg buat air, masak nasi, basuh pinggan, kemas meja mkn, tolong aku goreng bihun n so on..pendek kata, xde yg curi tulang. Semua tahu peranan masing2. Sambil2 tu, masak lak ayam masak merah utk mkn tghari. (Masing2 akan pack lunch utk family masing2).

Lepas breakfast family aku n family wati ambik keputusan nak follow Jeff n the gang (azah, baya, eva n afifah) naik ke Mount Hotham.Bukan ape, diorg ni dh second time ke Bright ni, so diorg lbh arif tentang selok belok tmpt ni. Kalau time winter biasanya gunung ni ada snow. Hari ni suhu kat Mt. Hotham 8C. Walaupun takde snow, sejuknya kemain lagi. Walaupun sejuk yang teramat sgt, tp ianya tak mematahkan semangat kitorg utk berposing sakan kat atas gunung tu.


~me n my bf~
~my family~
~ala2 model gitew~
~tengok batang pokok tu, unik kan???~
~kat atas pokok ni pun blh posing~



Memang kitorang berposing sakan kat situ. Pastu turun terus pergi ke pekan Bright nak rush utk tgk PARADE.

~antara yg menyertai perarakan~

~kanak-kanak riang~
~tengok lah dedaun yg bermacam warna~

Habis je tgk parade, terus lunch dekat park tu gak.. Lepas tu kami bergegas utk tgk Mr ALPACAS.. Heeee jangan salah faham..mr alpacas ni sejenis haiwan yg nmpak unik bentuk fizikalnya.. Ladang ternakan Alpacas ni adalah hak milik persendirian. Terima kasih pada tuannya yg bagi kebenaran kami masuk ke ladang ternakan tu.

~ni lah mr alpacas....unik tak??~
~lagi alpacas~

~posing kat pokok kaler merah pulak~
~ala2 bollywood lah pulak~

Memang berposing sakan kitorang hari tu..Memang tak ingat dunia. Balik semula ke tmpt penginapan. Sebelah malamnya kami semua pakat masak utk dinner plus chicken BBQ. Walaupun penat seharian berjalan, tp enjoy. Lepas tu ape lag...ZZZZZZZZ..... Esok nk bgn awal utk prepare breakfast.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog