Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Thursday, 6 May 2010

Autumn In BRIGHT....Here We Come!!! (Pt II)

Share
2 Mei 2010 (Ahad)

Hari ni hr terakhir we all berada di Bright. Bangun awal pg, siapkan breakfast n lunch. Kali ni kami konvoi 4 kereta iaitu aku, wati, jeff n the gang & mila/mahathir. Sebelum tu saje2 je nak imbas semula gambar yg x sempat nk upload semalam..


Gambar-gambar yang cantik tu adalah dgn ehsan jeff merangkap cameraman kami utk trip kali ni. Hasil sentuhannya memang tak pernah menghampakan. Thanks Jeff!!!!

~ready...............~
~Go.....~
~Senyum selalu~

~dgn alpacas~


Kita berbalik pulak pada cerita hari ni. Hari ni, hajat hati nak singgah kt kebun lavender tp apakan daya, tutup la pulak. Bukan ape, pokok2 tu dh tak cantik sebab bunganya dah dituai..Tak boleh lah kami nak beraksi dgn bunga lavender..huhuhu..Tapi kami tak kisah pun sbb yg pentg nak berposing je. So kat bawah ni adalah aksi2 kitorang kat kebun lavender yg tutup tu.


~pokok lavender yg dh togel~

~tgk..aku selalu sgt miss~


~yes!!! i did it, wpun x sama dgn diorg~

Kami juga tak lepaskan peluang berada di Bright ni dgn mengunjungi 'The Maze' katanya maze ni yg terbesar dan terletak di Wandiligong.

~nyaris sesat di celah2 maze ni~
~kami~

~me n wati's fmly~
~suka gambar ni~

Kami semua berpatah balik ke tmpt penginapan utk check-out. Dalam perjalanan tu kami sempat lg singgah tempat yang macam pasar tani kat malaysia dan juga kolam memancing ikan.. Masing2 nak ambik kenangan memancing di Bright. Yang bagusnya, mereka menyediakan umpan dan mata pancing. Kalau tak dpt ikan, tak dikenakan bayaran. tapi kalau dapat pancing ikan tu, kena bayar mengikut berat ikan ($20/kg).. Pasar tani terbuka yang bahasa australianya digelar Open Market ni adalah tempat penduduk tempatan memasarkan barang2 hasil dari tempat mereka. Peluang mcm ni bukan senang dapat. Emm layan je lah kan.

~ni kat open market~


~entrance..replika salmon trout~
~gembira dgn hasil tangkapan masing2~
~salah satu kolam kat tmpt memancing tu~

Kemudian kami blk semula ke tmpt penginapan utk makan tghari n check-out. Sayang nak tinggalkan tempat yg cantik macam Bright ni. Entah bila dpt datang lagi. Sepatutnya kami kena keluar dari Bright ni sebelum pukul 4.00 ptg, sebabnya nanti kami akan lewat sampai ke rumah masing-masing. Tapi, tau2 je lah..byk lg tempat yang kami nak singgah. Sempat lagi singgah kat 'Open Garden'. Tempat ni adalah hak milik persendirian. Aku mmg teruja tgk tuan rmh menjaga laman mereka dan lagi pulak di buka utk pelancong utk menerokai garden mereka tu. Emmmm memang cantik sangat, nampak betul 'english style'nya. Dah nama pun tempat org putih kan.. Macam taman impian lah pulak..
~dalam rmh penginapan kami~




~sebelum blk, bgambar dgn pemilik open garden~

At last, sebelum kami balik sempat jugak berposing dgn mercu tanda Bright.... Harap dapt datang lagi.
Walaupun penat tp trip kali ni amat memberi makna!!!
Beautiful Bright... Here We Come!!!

1 comments:

Anonymous said...

Gorgeous photos. Tak sabar nak pergi. :)

~ kak Fir ~

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog