Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Wednesday, 14 July 2010

Kelas Karipap Pusing... dgn Cikgu Julie...

Share

Hari ahad lepas aku menjemput Hamzah/Fiza dan Neezam/Julie makan malam kat rumah aku. Sebabnya lepas ni diorg tak kan dapat lagi merasa masakan dari air tangan aku.. Pastinya nanti diorg akan merinduinya.. hehehe..terperasan lah pulak. Minggu ni adalah minggu terakhir diorang ni berada di bumi Melbourne...

Berbalik pada cerita aku tadi...Diorang ni pun amatlah bz memenuhi pelbagai undangan samada makan tengahari ataupun makan malam.. perancangan awal aku nak ajak mereka ni makan tengahari pada hari Rabu terpaksa dipercepatkan sebab schedule diorg dah penuh...Emmmm dah macam YB lah pulak diorang ni kan?


Tapi kan.. dalam pada diorang ni busy, sempat gak aku mintak si Julie perturunkan ilmu untuk aku.. Korang jangan salah faham bukan ilmu sesat tau! Mula-mula tu aku bagi dia makan kenyang-kenyang dulu.. Lepas tu aku slow talk kat dia.... Mintak dia ajarkan cara nak buat karipap pusing.... Julie ni memang teramatlah terror membuat karipap pusing ni... Bila aku suruh dia ajar teori, katanya susah, sebab kena ada amali sekali.... So, hari ahad hari tu memang masa yg sgt sesuai...heheh. Memang sentiasa sesuai utk susahkan org kan? Bila lagi aku nak susahkan diorg kan.. Layan je la gambar2 kat bawah ni semasa kelas membuat karipap pusing versi Julie,,... Terima kasih julie sebab sudi ajar kak jumee...
~mula-mula buat mcm ni (step 1)~
~step 3, step 2 tak sempat snap gambar~
~step 4~


~step 5.....practise make perfect~
~ni je gambar yg sempat di snap, yg lelain...??
jgn tanye.... licinnnn~

Nampak tak patern pusing2 kat karipap tu???

Akhirnya aku berjaya menamatkan pengajian aku pada malam itu... Maklumlah..terang hatii.... hehehe.. Hari-hari makan kismis tau!!!

Hati dan perasaan diorg ni sebenarnya dah melayang-layang kat bumi Malaysia.. Masa entry ni ditulis pun aku pasti Neezam dan Julie sudah pun berpijak di bumi Malaysia tercinta.... Hamzah dan fiza pulak agaknya tgh bersiap-siap nak check-in di Tullamarine Airport... Pastinya insan-insan yang tinggal perlu meneruskan perjuangan mereka di sini...


:Sebenarnya, ramai juga rakan2 seangkatan dengannya yang akan pulang ke tanahair... Yang aku ingat..Hazimin, Elisha, Evana, Najmi, Baya, Faliq,Izzah...All the best untuk adik-adik semua. Selamat pulang ke tanahair tercinta. dan yang penting semoga dapat menabur jasa untuk agama, bangsa dan negara...!!!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog