Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Thursday, 4 November 2010

~MURTABAK MELBEN~

Share

Hari ini dalam sejarah... Aku dah pandai tebar roti canai.... Biar betul, sure semua orang tak percayakan? Apapun korang kena percaya jugak. .. Eeeeee memang lah teramat bangga. Tak terfikir pun yang aku akan pandai tebar roti canai. Di bumi Melbourne pulak tu... Haahaha.

Jadinya hari ni plan nak belajar tebar roti untuk buat murtabak. Seronok sangat sebab murtabak aku pun menjadi tersangat cantik sekali, 2 kali dan 3 kali. Dah macam murtabak yang jual kat "bazar ramadhan" je gayanye...Perasan je aku ni kan....hehehe.

Setinggi penghargaan kepada cikgu yang ajar aku tebar roti ni. Sapa lagi kalau bukan si pemilik nama Siti Hanum. Tak sangka pulak, selama ni dia ada skill menebar roti.. heheheh... Apapun, aku jugak yang dapat tumpang syafaatnya kan?

Sebenarnya, aku takdelah pandai mana pun tebar roti tu. Cukuplah sekadar tahu buat je. Maklumlah... budak baru belajar kan. Tapi kan, cg hanum cakap aku dah boleh dapat degree dalam skill ni.....hahaha ada-ada je kan. Tebar boleh sempat 2 kali pusing je. Kalau angkat kali ke 3, terus jadi roti kirai. Walau apa pun, satu langkah permulaan yang cukup baik untuk aku.....(bagi semangat kat diri sendiri ni). Tidak ada istilah terlewat utk belajar, betul tak?...
Bertambah lagi satu ilmu aku hari ni. Kat bawah ni ada sedikit shoot aksi-aksi di sebalik tabir macamana proses menebar roti canai dan seterusnya proses membuat murtabak.



~tgklah muka org baju merah yg tersenyum bangga sambil menunjukkan cara-cara menebar roti~

p/s: korang ingat tak skrip dalam citer filem "Senario Lagi"?
*Gelek, gelek tepung...Tebar, tebar tepung.. Lepas tu, letak atas kuali.... SENANGGGGGGGGG!!!!!!!!!*





~tengoklah murtabak aku yang comel ni...~




~Haa...tengok tu...dah bersusun aku buat tauu!!!!~
Dah macam kat bazar ramadhan kan...


T.a.d.a.a.a.a

~Inilah dia murtabak aku....ok tak????~





0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog