Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Wednesday, 18 August 2010

KUIH LOPES Mindoro Crescent...

Share
Semalam, aku jemput Asra dan Faridah berbuka kat rumah aku... Fikir punya fikir, maka keluarlah idea nak buat kuih lopez d' squera ni. Bukan apa, time jemput kenkawan barulah boleh buat kuih ni. Kalau setakat kitorang anak-beranak je nak makan, tak berbaloi dengan penat membuatnya. Kalau dah ramai-ramai berebut, kuih yang tak sedap pun nampak macam menyelerakan je. Ye tak?Kalau nak tahu, ni first time aku buat kuih ni. Menggigil jugak lah kepala lutut aku ni. Takut tak jadi hahaha...
Dan..akhirnya, inilah hasilnya. Selepas kuih ni siap, terus je aku upload kat Facebook. Saje je nak bagi kenkawan aku merana bila tgk kuih ni...(Teruknya aku ni kan?)..Alah..bukan apepun... at least aku bagi idea kt diorg utk beli apa kat bazar ramadhan petang tu kan... Kira ok lah.





Yang ni menu berbuka kitorang. Ayam masak merah, dalca daging, sayur goreng dan sambal ikan.

~Hanish yang datang bersama mama & babah die~

~Marissa datang dgn mummy, daddy dan mak teh die..~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog