Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan

ketenangan dan keamanan

Tuesday, 15 March 2011

Sand Sculpture, Frankston

Share
Dah lama plan nak pegi tempat ni...Baru je dapat peluang pegi. Bukan ape, sebelum ni, siap berombongan cik kiah bagai, nak pegi ke sini..Tup..tup..hujan pulak...dengan sejuknya pun satu hal lagi. Anak-anak pulak dok menggigil kesejukan. Jadinya, walaupun kami dah sampai kat tempat ni..we all x masuk pun masa tu.... Tu la org sini cakap..cuaca kat melben ni tak blh nak dijangka..Kekadang ada '4 season in a day'.... Pagi winter, tghari bleh jadi summer, petang blh spring pastu blh tukar jugak jadi autumn...... Orang sini ckp..itulah uniknya melben...

Kita berbalik pada citer aku ni.. Akhirnya, pada tanggal tarikh 13 Mac 2011 (cam hari ini dlm sejarah lah pulak...hehehe), tercapailah hasrat kitorg nak pegi ke tempat ni. Yang uniknya, semua sculpture yang dibina menggunakan pasir. Memang kreatif...dan aku sungguh2 teruja tgk akan keunikannya... jom kita layan gambar2 ni okay!



~salah satu tarikan~
~dari jauh, nampak jugak sculpture tu~
~benteng utk ke laut~




~binatang yg paling aku x suka~


Macam biasa lah kan... Kalau dah habis pusing2 tu, acara wajibnya adalah makan-makan.... menariknya di bumi melben ni..rata-rata tempat disediakan tempat utk ber'picnic' dan BBQ.... Semua pengunjung adalah bertanggungjawab menjaga kebersihan tempat ni.. Tinggi sungguh nilai murni orang2 Oz ni kan......

~makan time!~




0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
.

Thank's for visiting my blog