Bahan2 nya
Untuk Kulit
2 cwn tepung gandum
2 sudu cuka
sebiji putih telur
garam dan air secukupnya.
2 cwn tepung gandum
2 sudu cuka
sebiji putih telur
garam dan air secukupnya.
Bahan2 utk sambal
cili blend + bwg putih + bwg merah + 2 sudu kicap +garam +gula
tumis semua bahan sehingga garing
tumis semua bahan sehingga garing
Sayur-sayurnya
kobis, lobak merah, sengkuang, tauhu
kobis, lobak merah, sengkuang, tauhu
tumis bwg putih dan bwg merah
masukkan sos tiram, garam. Masak hingga layu
Cara-caranya
1. Bancuh semua bahan di atas agak2 macam nak buat jemput-jemput kot.. lepas tu biarkan setengah jam.. Kemudian gunakan non stick pan utk buat macam kat bwh ni...
2. Ambil sekeping kulit popia dan sapukan dengan sedikit sambal, letak inti dan tabur bwg goreng.
3. Lipat macam biasa.
4. Popia siap untuk dimakan....Yummmyyyyy!!!!
So, selamat mencuba semua.....daaaaa........!!!
Paling sedap pernah saya rasa dalah kehidupan saya!!! tengkiyulah kakakku, sudi bawak ke rumah kami haritu...hehehehe
ReplyDeletejumee.........bestnya...........aku mula suka masak bila tengok set2 budu rJIN MsK.....TERUTmNY ko ngN CGU ROSLani.....
ReplyDeletekak julie... haa.... baguslah tu... sesekali tunjukkan skill ape salahnya... kekadang anak2 ni dah x larat nk beli kat luar.. blk2 paprik, mee goreng, ayam masak halia.. tu semua kita blh buat kat rumah je kak.. sedap dan murah.. lagi pulak tak buang masa tunggu org kedai tu masak.. hehehe... ni nasihat valid kat bumi melben je.. tak gerenti lagi blh digunapakai di mesia heheh...
ReplyDeletekak julie,...Jangan lupa buat tau!!
ReplyDelete