RESEPI TALAM JAGUNG
Lapisan bawah:
1 cawan jagung cream
2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung jagung
3 1/2 cawan santan
1 cawan gula
1 sudu teh garam
Lapisan atas;
1 1/2 cawan tepung beras
4 1/2 cawan santan
1 sudu teh garam.
Cara:
1. Gaulkan semua bahan lapisan bawah hingga sebati.
2. Masukkan ke dalam loyang yang telah di lensakan dengan sedikit minyak.
3. Kukus lebih kurang 30 minit. Angkat dan lorekkan sedikit.
4. Campurkan ke semua bahan lapisan atas dan tapis ke dalam periuk. Masak di atas api perlahan lebih kurang 10 minit.
5. Tuangkan ke atas lapisan bawah dengan perlahan.
6. Kukus lagi lebih kurang 20 minit atau sehingga masak.
7. Sejukkan sebelum dipotong.
No comments:
Post a Comment