Bahan-bahan:
1/2 kg daging batang pinang (topside)
2 biji bawang besar
5-6 ulas bawang putih
1 inci halia
4 biji cili besar (2 hijau, 2 merah)
1 sudu besar sos tiram
1 tangkai daun sup
1 sudu besar serbuk lada hitam (yg ditumbuk kasar)
minyak untuk menumis
garam secukupnya
air secukupnya
Cara-cara:
1- daging di potong nipis.
2- Bawang putih dan halia ditumbuk.
3- Bawang besar dan daun sup di mayang.
4- cili dibelah 2
5- Tumis bawang putih dan halia.
6- Masukkan daging dan kacau. Masukkan air dan biarkan seketika supaya daging empuk.
7- Bila daging dah empuk, masukkan bawang besar, daun sup, sos tiram, serbuk lada hitam, garam dan cili. Kacau lagi dan tutup api.
No comments:
Post a Comment