Friday, 15 May 2020

KUIH TAPAK KEDIDI

Assalamualaikum wbt
Hari ni, PKP ke 59: Hari ke 3 pkp fasa 5  
15 Mei 2020: 22 Ramadhan 1441
Hari ni sis cuti masak sbb Aamira nak makan nasi beriani yang dia pernah makan di Nilai. So abahnya beli on the way balik dari office. Alang2 hari ni coti masak makanan berat, so sis rajinkan diri utk buat juih yang julung kalinya bersiaran time ramadhan je. setahun sekali je rakan2 FB sis menantikansis post kuih ni. Mungkin disebabkan keunikan nama kuih dan bentuknya yang sedikit berbeza menyebabkan mereka teruja menanti posting dari sis setiap kali tiba bulan ramadhan. Dah masuk ramadhan hari ke 22 baru ada kerajinan nak buat, lagipun kuih ni terpaksa beratur menanti gilirannya hehehe. Sis ni suka sgt snap gambar, jadi simpan sini semua gambar. Taktau nak delete yg mana... Lagi senang paste semua gambar kat sini kan..

Resepinya blh tengok link ni

https://jumeezaila.blogspot.com/2013/12/kuih-tapak-kedidi.html?m=0


 Bagi yang rasa susah nak buat bentuk bintang sis bg idea buat bentuk macam ni... yang penting rasanya tetap sama...












No comments:

Post a comment

MEE FUNGUS ala2 Mee Tarik

Assalamualaikum wbt Hari ni hari ke 64 PKP: Hari ke 8 pkp fasa 5 20 MEI 2020: 27 RAMADHAN 1441 Mee fungus ni sis cuba2 je buat resepi b...